peminat??

nak cari ape??

Friday, December 31, 2010

happy happy happy new year..!!!!!!!!!!

selamat tahn baru,,,,,,
esk da thn 2011...
gile ah...
baru kjap rase nye 2010...
harap2..... tahun 2011 ni akan mnjadi lebih baik dr thn 2010
nak ckp2 byk2 xd gune nye pn... 
sbb x d idea nk tulis mende da ni..
so... happy new year la eh...


tolong kejap....



cuti sgt lame,, sgt membosan kan... huhu
da 2 mgu da cuti,,,, bru ni la aq smpi ke kg halaman,,, haha
bkn bekeje pn dok kat kuantan tu,,, tp meghabeskan duit n minyak meronde kuantan.
wlupn dah kenyang dok kuantn tu slme 3 thn 6 bln,,,,
tp sempat gak wat keje amal kat sane...
ape keje amal aq buat???



haha,,, x yah teke la,, aku nk gtau ni
kan ade aq update pasal kwn aq yg xcident tu kn,,, haaaa
aq rase sejak dye masuk sepital kuantan tu,,, sekali je x dtg mlwt... 
syukur la dye da kuar wad pn,, wlupn da dok uma (uma membe kat kuantn gak @ gambang) 
tulang aq aku yg ringan ni masih mampu di ringan kn lg
utk g tgk2 n tolong2 dye kat sane...
3 hari 2 mlm aq tdo kat uma dye,, bkn sebb aq xd uma la dow,,,
tp dpt gak bantu n hilang kan keboringan dye dok uma tu,,, 
lg pn mak dye yg call mtak dtg n tdo sane bbrp hari...
x kesah r kan.. wlupn malu2 dok uma org,,, 
aq wat dont know je la,,,, xd malu2 nye da,, uma membe sendiri kot...



berbekalkn tenaga yg cukup,,,, maka hadirlah aq di rumah membe aq ptg ahad 26/12 aritu..
dgn selambe nye aq dtg dgn pki uniform utk terus tido (mcm kat uma sewe).. 
x kn nk smat2 lak,,, bkn dtg nk tgk je... huhu
bkn ssh pn actly jage org sakit,,, tp dsbbkn x d pengalamn,,, 
so aq wat bijok je la kan,, haha
tlg tu ckit,, tlg ni ckit,,, maka tertunailah keinginan utk membantu
membe yg sedang terlantar sakit...
tp ok je aq rase c membe aq ni.. sakit mcm x sakit... (mcm mane tu)
dye still leh bgn,, berborak,, makan,, jalan luar uma wlupn kene dok atas
kerusi yg beroda.(kire bkn bejalan la kn?).. 



pastu aq ade pengalaman yg byk kali gak la aq dpt... bukak jahitan....
cam bese r,, luke beso2 mesti r ade jahit2,,, ini kan plak kene potong kaki..
mmg byk gile la jahit.. beso2 lak tu,,, haha...
aq dpt tgk da bentuk n keadaan paras kaki yg da kene potong...
huhu.. x rmi berani tgk,,, (tmasuk ayh dye) aq berjaye tgk,,, lalalala... :)
terase sedih la gak mase tgk,,, 
huhu... controllllll...



ade lg pengalamn,,, g jmpe peguam dye kat temeloh.... aq harap byk la insuran yg dye
dapat nnt... bkn aq nak,,, tp setimpal la ngn ape yg tjadi ...
da la ssh nk cr keje... ade duit byk, boleh la beniage sendiri2... da bole jd bos.. haha
n yg penting,, x lame g dpt kaki palsu,,, tahniah2...
harap leh bergerak seperti biase...
leh g karoke lg,,, kah3



ape yg ptg.... tlg la jg hati dan perasaan org2 yg seperti dye...
supaya dye sntiase tabah dan dpt terime semuanya dgn tenang..
bkn ape,,, cume bharap kehidupan dye terus lancar
seperti sblm ni,,
janji aq kat dye... klu lpas ni xd sape2 sudi amek dye keje,,,
aq amek... aq byr gaji... (bkn anggkuh)
hdp tolong menolong,,,, bkn susah mane pn,.. 



jap.. ooooo... idea habes dah,,, da x tau nk merapu mende,...
thank you..
majulah insan dengan amalan..
majulah amalan dgn keikhlasan...




Wednesday, December 22, 2010

Kelibat ke bayang-bayang????

DECEMBER da nak habissss,,,,,,, haha
Tekejot x???? lantak r x tkejot….
Xd perasaan tol  korg ni,,,, (tetibe je,, haha)



  • December nk habes,,, makne nye tahun 2010 pn nk hbs la woi..!!!
  • December nk habes,,, makne nye umo aq da makin banyak,,, huhu,, dr 21 nk jd 22,,,
  • December nk habes,,, makne nye sisa hidup aq kat kolej da nk tamat,,, tu pn lau result ok r,, WTF!!!
  • December nk habes,,, makne nye byk la sale2 kat parkson,, the stor dll,,, ramai r kawn2 aq keje partime skunk ni,, aq je dok membute kat uma,,,
  • December nk habes,,, makne nye kolej aq akan becuti lam mase sebulan,,, berhantu r kolej,,,, hahaha
  • December nk habes,,, makne nye aq nk kene cari keje n daftar mane2 kursus / stdy yg ade spya x jadi penganggur terhebat,,!
  • December nk habes,,, makne nye dak2 uma sewe akn bcuti n blik kg,,, tgallah aq berape kerat kat uma ni,,, huhu,,,
  • December nk habes,,, makne nye buku aq thn n ink kene tutp r,,, ganti buku baru yg lebih bergaya, bermutu dan berharge,,, hahaha
  • December nk habes,,, makne nye,,, ntah la,, xd idea da,,, lantak la dye nk habes,,,, kui3..


APE JADAH NYE LETAK TAJUK KAT ATS TU EK???? x kne mngena lgsg,,, ????!!
Tu aq je paham kot,,,,  mgkin sbb december bln aq kuar perot(xd kne mngena),,,, haha,,, da r musim cuti,,, trbayng r kat budak tu,,,, budak ni,,,, encik tu,, cik ni,,, sllu bgn pgi tgk org len,,, ni cuti,,, bgn tdo tgk kipas je pusing,,, haha…  bgn pagi g kelas,, ni cuti bgn pagi tidur smule,,,, hohoho,,,, merepek2,,,, 



yg penting aq ttp terbayang kelibat tahn 2010 ni smpi bile2
sbb byk kejadian tah ape2 blaku....
Sekian,,,,,

Tuesday, December 14, 2010

DUGAAN.... sabar la wehhhh!!!!!!

salam,,
update blog,,,, nk update mende???? ok3...
ni bkn update pasal diri sendiri r tapi,,, update sbb pasal housemate aku...
,,, jeng jeng jeng,,,, 
mase hari jadi aku , 11 december aritu,,, ade kwn aq xcident,,, 
naik moto,, sorg meninggal dunia(yg bwk moto tu),,, innalillah,,,
AL FATIHAH,,,,,,,,,
haa,,, lg mende ek??
k,,, yg selamt ni membe aq sejak 2 thn lepas,,, dok serumah,, stdy sekolej... 
nak memanjang cerite,,, ,,, eh salah, nk dpendekkan cerite,,
dye bnasib baik sbb mash hdp r,,, tp,,,,(hadoi,,, sedih lak nk citer)
dye cacat kekal (OKU),,,, kesian gler... ape la nasb ko mat...
tp yg tekilan tu,, da 3 ari dye kat sepital bru aq dpt tau sb ayh dye yg call,,,
niat hati mmg tgh hr tu gak nk g tgk dye kat HKL,,, tp jauh tu,,,, 
esk de exam lak,,,, so insyalah la lam mgu ni aq try gak g mlawat dye..
yg kawan2 dye yg len tu satu hal gak,, sokmo x pcaye,,, pening da aq nk mjawab,
yg tepon mnanges cam org gile pn ade,,,, tp nk wat cane kan,,, TAKDIR..
yg lebih sadis tu,,, 13 december tu(2 ari pas kjadian) ari jadi dye,,, 
ptt r msj x reply.. komen fb x bls gak,,, 
kepade kwn2 kpd kawan aku tu,,( AHMAD NUR MUSADDIQ )
semoge ko terus beri smgt kpd mus,, doakan mase dpn dye,, 
yg awek2 dye tu (lau ade r),,, ko jgn nk sng2 blah tinggal kn mus ea,,, mntg2 org tu da x sempurna skunk,,, 
OK... SEKIAN....
MUS..

semoga cepat sembuh,, tabah,,, kuat semangat...
wlu ko jd camne pn,,, kami setie menyokong ka...
KAROKE,,??? jgn risau,,, lau ko malu nk bdepan ngn public,
aq bwk ko karoke kat uma aq,,, kite2 je,,,



cayok cayok..!!!!!!!!!!!!

Friday, December 10, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!!!!!!

arini 11 december, aq da 21 tahun,,,
kah3,,, gile ah da tua,,,, 
maseh byk2 pade yg wish, 
aq ade azam baru da sebnr nye arini,, tp bia rahsieje r,,,
xd pape da nk update... 
aq sedg gumbira... kah3,,,, 
(gembirekn diri sndri)


















Monday, December 6, 2010

exammmm dtg lagiii !!!!!!!!!!!!!!!

hadoiyai,,, ape hal la belajo mst de exam,,,
letih da aq nk kene stdy ni...
huhu
xpe r,,, sbb ni last sem aq,,(insyalah lau x repeat)
kepade sume bloger2,, kengkawan iKIP INTERNATIONAL COLLEGE
selamat ber-exam yooooo!!!!!!!!!!!!
hope korg tenang dan sentiase sihat dalam mghadapi
hari2 exam korg,,,
wat yg terbaek agr mak bpk akak abg adik ko bangge abes ngn korg..
klu nk meniru tu,, aq doakan korg x kantoi.... kah3...
do the best,, jd yg terbaek yoooo!!!


TIPS STUDY
  • stdy ckit2 je,,,, belek2 ape yg mudah korg paham je... dr ko belek 1000 page buku tu,, x paham kejadah haram nk wat pe kan...
  • stdy antara 10mlm smpi 5pagi...
  • stdy dlm kumpulan ,, tp pastikn x lebih 4 org,,, lau lebih,,,, kompemm beburak lg byk..
  • stdy kat tempat yg best,, cam aq kat pahg ni ade pantai,,,,
  • pastikan sambil stdy ade bende nk dkunyah..
  • sambil stdy tu dengo2 la ayat2 suci ckit,,, kasi setan x kacau
  • agak2 da pahm satu bab,, g bab len lak..
  • lastly,, lau da puas stdy,,, jgn tido,,, kompem byk lupe,,, lau ngntok sgt,, g r xcercise ke,,,




TIPS MENJAWAB SOALAN EXAM
  • dtg dewan exam jgn cepat2 sgt... t jump membe2,,, byk bende beburak,, lupe lak rumus n fakta2 penting yg korg da bace.
  • sampi dewan tu korg xyh r bkk buku lg,,,, t menambah kn rase cuak korg 
  • cool kn mood,, mind,, and jiwe korg sbb ape yg korg bace xkn lari dr penjare otak korg..
  • klu smpai lambat kat dewan,, jgn gabra yooo,,, wat dek je trus mks dewan n duduk,, terus jwb
  • bace la ape2 doa sblm mjawab soalan...
  • jgn gelojoh nk jwb soalan yg susah dlu.. cr yg seng n leh jwb je dlu,, tkut korg bazir byk mase t
  • klu lupe ape rumus,,,, coollll,,,, cube igt,,, lau x igt gak,,,, baru cek kat kalkulator ko ke, pemadam ke, bekas pencil ke,,,, ala yg ko tulis mlm td tu,,,
  • kalau ade soalan tny fakta tu,, ko goreng je,,, jgn kosongkan,,, 
  • rumus utk soalan kire2 jgn x tuls,,, lectre aq kate ade markah beb.
  • lasly,, lau da cup tu jgn bangge sgt..... tp jgn la korg nk cek2 balik,,, anto je ,,, n terus balk umah,,,











K,,, GOOD LUCK

Sunday, December 5, 2010

BERPESTA DIPAGI ISNIN,, (dip,civil engineering)

pesta ke hape nye.... LARIAN SEHAT la dol,,,, 
mybe entry ni cume dak2 kolej aq je r yg paham,,, tp saje tulis kat blog ni
sbb nk kongsi cerite,,, x nk bace xyh bace!!

program ni baru selesai td,,, hari isnin,,, aq yang sgt bersemangat ditemani
konco2 yg gagah perkasa dtg seawal mungkin sbb lect kate program stat kol
8.30am.. tp cam gampang,, kol 9.30am bru bekumpul,...
yang folow xtvt ni cume dak2 kos CIVIL je,,, yg len x geng... 
agak ramai gak pengikut2 ,,, antara sbb ramai yg dtg ni awal2 lg aq da tau,,,
diorg x eklas langsung pn,, tp sebb nk tambah carymark jek,,, tmasuk la aq..
lau xd sbb tamba carymak xd makne nye aq nk bgn kol 7.30am besiap g kolej...
sanggup aq x mkn pg sbb beria nak belari,,, ne r tau kang klu mkn tibe2 rase nk tberak ke,,, masalh gak.
cetttt... padehal aq x belari lgsg,.. bejalan sudahhhh....  jimat tenaga..
melain kn org yg gemok2 dan telebih sehat tu je aq rase diorg lari dgn sgt berie,,, mybe nk ambik kesempatan
bako lemak la kot,,,, kah3,,,,
da la trek lari x jauh,,, mmg aq rase x bepeloh lagsg,,,, sambil lari ade lak cek point
ambek maknn,,, 
hbs larian yg x sampi 30 minit tu,, ade sesi ber dancing pulak,,,, 
gile la weh,,, ape punye instructer dance la,,, x betauliah lgsung.
kepade kwn2 aq yg tepilih jd instructer tu,,,, terbaek la yooo....
muke cam org penan bejoget dok ats stage... kah3
ade sesi cabutan betuah gak,,,,, tp seperti biase la,,, aq mmg x betuah nye la...
pas da hbs dancing,,, bg hadiah,, sesi begambo n mkn2 lak,,,
aq x mkn sbb aq da nji nk kuar mkn ngn membe,,,, 
padehal lauk sdp gak tu,,,,
redho je la,,,, 
kepade pemenang n yg bertuah kat program ni td,,, TAHNIAH la yooooo.....
ni aq ade upload gambo,,, 
mmg aq rase arini byk gile aq amek gambo,,, 
so,, tgk la smpi lebab mate korg...







ni jela aq upload,,, byk g beno nye,,, tp line cam ci je,,,, lembab,,, 
aq mals nk trg kn satu pesatu gambo2 ni,,, tgk je r,, 

nak tgk lg,, meh g facebook aku,,,, klik link bwh ni

GUILY the XXXL CAT.....

malam ni aq xd citer yg bes kot nk kongsi
tp tertarik gile tgk binatang ni td kat blog sape tah,,,
gile kentang nye binatang,,, 
beso+cute+comel+menakjubkan+cun+stylo+gemok+cubby
sume ade r kat c GUILY ni... 
pendek kabo,,,,, "org gile pn suke la tgk dye ni"

Kucing ni aq dpt tau name dye je,,, GUILY,,, 
ape jenis, sape punye, dok mane, umo brp,, aq x rajin lak nk cek,,,
yg aq rajin,, aq upload gambo dye byk2 kat cni utk tatapan bersame,, haha
ei,,,, klu aq jmp la c guily ni,,,,, 
mmg aq ramas2 dye... mmg aq baring atas dye,,, da la mcm karpet...


K,,, NI LA C GUILY GEMOK TA SAPE PUNYE TAH....


               

















 OK TU JE.... MEKASIH SUDI MELIHAT

Saturday, December 4, 2010

filem NGANGKUNG

wooot wooot!!! kah3
dah tgk ngangkung lom?? g r tgk,, sedap la jugak,,, cam rase popcorn
(g tgk wayg cam g picnik, beli mknn mcm ke hape)
 yg beno nye aq ni mmg baru je balik tgk ngangkung kat GSC mega mall, cite da lame kuar,, baru ari ni ade can g panggung, tambah lak musim ujan ni, nk kuar pn ssh, td pn mega sebok gle ngn manusia2 yg nk ber'krismas' x lme lg.
Aku x tau langsung pn sblm ni ape jadah nye NGANGKUNG. (bongok gak aq kan),,, rupe nye da tgk cite ni baru r tau yg ngangkung ni amalan org yg men judi no ramalan harian.. Ade mase ckit ni aq try gak la cr makne ngangkung kat google jap,,, hasil nye.....

TIADA!!! hampeh nye google... 
SAPE2 ADE INFO DETAIL PASAL NGANGKUNG TOLONG R SHARE...

citer ni nak kate lawak x sgt, seram pn x.. entah la,,, aq pn xtau nk kabo mende,,, aq layan je...
ni sinopsis pasal citer ni ngn ckit gambo2 watak lam cite tu... ckit je r ea,,, 

gambo atas ni watak utama dalam cite ni...
dr kiri:: AZIM  TASNIM  WAN
mmg cam gampang diorg belakon,,, agk2 aq leh x blakon cam diorg?? haha

kalau korg nak tau......
Filem ngangkung ni mengisahkan Azim, seorang pemandu lori  hidup sederhana kat perkampungan ngn isteri dye, Suri & anak perempuannya. Azim ade dua orang kawan baik iaitu Tasnim dan Wan. Tasnim dan Wan memang ‘kaki ekor’ 
dan aktiviti mereka memang diketahui oleh isteri masing-masing.
Azim yang asalnya tak menghiraukan aktiviti rakan-rakannya akhirnya terpengaruh juga kerana desakan dan kesempitan hidup. Tambah lak dengan kejayaan Tasnim mengubah hidup dye lepas menang nombor ekor hasil ngangkung. Mule2 dai hanya nk melihat, tp makin hari Azim makin seronok ikut si Tasnim dan Wan walaupun secara senyap tanpa pengetahuan Suri.
Pelbagai cara dan berbagai jenis bomoh diorg jumpa demi mendapatkan nombor untuk dibeli.

 gambo bomoh fist si azim tu jumpe utk dapatkan no,,, tp hampeh,,,, xd hasillll... padan muke..

 gambo bomoh second,,,, dye jumpe pas dye bengang sbb bomoh yg fist x menjadi... ni time klu korg
tgk kat trailer tu,,, ade yg mase si mamat ni nmpk budak lintas jalan ngn dye ngah tahan lori tu... 
Ni bomoh Siam ke Kelantan ke aq pn xtau lah..

OK!! sambung....
Banyak kejadian seram ngn kelako jadi sepanjang diorg mengangkung. Perubahan ketara dalam hidup si Azim berlaku bila dia terlibat lebih serius hingga mengabaikan keluarga sebab taksub nak dapatkan nombor ekor.  Tasnim dan Wan pn same jugak.

yg ni mase lepas dye balik jmp bomoh fist tu,,, si hantu tu ikut diorg balik n kacau c gemok tu,,, 
c gemok tu pn pengsan lalu dbawa ke hospital,,, cam bangang... bdn beso tp takot!! haha
kalau nak tau,,, part ni la yg macm seram ckit,,, ckit je r... sbb byk adegan TEKEJUT-TEKEJUT..


 yg ni bab lepas c sem ni jmp bomoh siam tu,, lepas dye da kaye,,, dye mcm x igt fmly dye,,, dye pn ade kene kacau hantu gak,,, hantu muke bengkak,,, haha...
  
k,,, lepas tu,,,
Sampai satu hari berlaku kejadian yang benar-benar mengubah hidup diorang, dan mase tu diorg insaf la ckit.. Nak tahu apa kesudahan hidup diorg? Berjaya x diorg dapatkan apa yang diorg hajati? Segalanya terjawab dalam “NGANGKUNG”. haa,,,, korg g r tgk sdiri,,,, mne leh gtau sume,,, x best n x GEMPAK la,,,

 kesimpulan nye,,,,,,, entah la,,, aq rase x seram la gak,,, tp da balik uma time
nak g toilet,,, teringat lak kat muke hantu tu... lahanat nye hantu!!!


ni la antara pelakon yg telibat n g teman aq tengok wayang,,,, 
cetttttt,,,,,, tpu je... kah3...
k,, selmt menonton...

Thursday, December 2, 2010

KUMAN + BAKTERIA = PENYAKIT

TAHUKAH ENGKAU WAHAI MANUSIA!!!, banyak benda di sekitar korang yang berpotensi menjadi sarang bakteria dan tempat berpindahnya virus, bakteria dan penyakit. Diantara semua benda yang sering dipegang, ada 10 benda paling kotor yang cukup membahayakan kesihatan walaupun sebenarnya nampak bersih.

Seperti kajian dari Health, berikut ini 10 benda paling
kotor yang sering dijumpai dalam kehidupan sehari-hari.

1.WANG



Semua orang suka wang, tapi pastinya tidak akan ada yang suka dengan bakteria didalamnya. Menurut Dr Darlington dari the Health Commissioner of New York, sekitar 135,000 bakteria ada pada wang, terutama wang kertas.


2. TOMBOL PINTU / BUTANG LAMPU

  


Biasanya orang terakhir atau pertama masuk di bilik adalah yang paling sering bersentuhan dengan butang lampu. Bakteria sangat senang hidup di kawasan yang banyak disentuh oleh banyak orang itu. Menurut ahli sanitasi, dalam setiap inci butang lampu / tombol pintu ada sekitar 217 bakteria yang boleh berpindah dari tangan ke tangan.
 

3. KEYBOARD KOMPUTER



ebuah kajian di Britain pernah menyebut bahawa bakteria yang ada di keyboard komputer lebih banyak daripada bakteria yang ada di tandas. Untuk itu sebaiknya bersihkan keyboard secara rutin dengan alat khusus pembersihan keyboard atau boleh juga dengan menggunakan kain basah.


4. TELEFON BIMBIT


 
Telefon bimbit adalah barang yang tidak boleh lepas dari kehidupan sehari-hari. Akibat tidak lepas itulah, maka telefon dijadikan tempat kegemaran bagi ribuan bakteria untuk menetap. Bakteria suka melekat pada telefon bimbit kerana suhu yang hangat dan sesuai
untuk pertumbuhannya. Untuk menghindarinya, kini sudah ada pelapis anti mikrob untuk telefon bimbit yang boleh melindungi telefon bimbit anda daripada bakteria dan mengurangkan risiko bakteria melekat pada wajah dan tangan anda.


5. MANGKUK TANDAS



Meskipun kelihatan bersih dan licin, tapi permukaan mangkuk tandas yang dibuat dari porselin sangat berpotensi sebagai tempat berpindahnya virus, bakteria dan penyakit-penyakit tertentu.
Data statistik menunjukkan, terdapat 295 bakteria dalam setiap inci permukaan tempat duduk tandas.


6. TROLI MEMBELI BELAH
 



Berbelanja menggunakan troli memang lebih mudah dan mengasyikkan. Tapi menurut penyelidik dari University of Arizona, troli ini mengandungi bakteria, air liur, dan bahan-bahan menjijikkan yang lain yang lebih banyak daripada eskalator, telefon awam bahkan bilik mandi umum.


7. REMOTE CONTROL





Seberapa sering anda menumpahkan makanan pada remote control dan tidak membersihkannya? Maka remote control, bakteria MRSA, SARS dan bakteria lain boleh masuk ke dalam tubuh. Jangan biarkan remote control menjadi ancaman apabila anda sedang asyik menonton TV.

8. TAB MANDI
 



Blk mandi adalah bahagian dalam rumah yang sering tidak dilupakan.
Ketika ada seseorang dalam keluarga yang terkena penyakit jangkitan staphylococcus, jangkitan saluran kencing, pneumonia, septicemia atau penyakit kulit, baru disedari bahawa tab mandi menjadi sarang bakteria. Percaya atau tidak, bakteria yang tergenang di dalam tab mandi lebih berbahaya daripada bakteria yang ada di dalam lubang tandas. Membersihkan tab mandi seminggu sekali boleh mengurangkan risiko penyakit yang tidak diingini.


9. SINGKI DAPUR


 
Dapur adalah tempat paling kotor diantara semua bahagian rumah yang lain, terutamanya pada singki. Ada sekitar 500,000 bakteria yang terdapat pada setiap inci singki. Untuk mengatasinya, cubalah membersihkan singki anda dengan setengah cawan
baking soda dan setengah cawan cuka. Setelah itu, jangan lupa siram dengan air untuk memastikan singki itu bersih.


10. SPAN CUCIAN



Alat untuk mencuci pinggan ini adalah barang yang sangat berpotensi dijadikan tempat berkembangnya bakteria kerana memiliki kelembapan yang tinggi dan pori-pori yang kecil. Salah satu cara terbaik untuk menghilangkan bakteria dari barang ini adalah
dengan memanaskannya dalam microwave selama 60 saat.


SO.... LU PKIR LA SDIRI....

cadangan.... 
andai kate arini korg da byk tepegang bakteria/kuman kat bende-bende
yang aq tunjuk kn ni,,,,, g r mandi.. mandi ngn air cap CLOROX...

bace, jgn x bace

DOA UNTUK SAHABATKU…

Ya Allah

panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah
kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya
dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,
perluaskanlahrezekinya, dekatknlah hatinya
kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia
dan akhirat

Ya Muhaimin

jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati
seseorang yang hatinya
tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang
cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling
daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia
rindu,rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah

Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah
aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada
cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya
untukMu

Ya Allah

kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..