peminat??

nak cari ape??

Friday, November 19, 2010

cuti2 ...

 jom becuti,, haha... mlm ni gerak g kelantan.... hujan + sesak tp sabo je r. semoge pjalanan kami sekeluarga selmt dan djauhi dr sbrg masalah / bahaya... myb balik ari isnin,, best,, ponteng kelas lg,, kne buat surat g la nnt,, x sgje r x g kelas,,,  haha,,, k tu je,. maseh!

Thursday, November 18, 2010

balik kampong!!! ( wlupn sehari, balik ttp balik )

perhatian!!!!!!,,,, kampong aq banjir,,, haha,, sedh gle ade yg beraye time2 banjir ni,,, wlupn kg aq banjir n jaln kat uma aq pn banjir,, syukur gak r sbb uma aq x tenggelam,,, amin amin amin,,, lame da xd banjir,, tbe2 je nak banjir ni, risau gak aq,, elak org g braye nek kete,, aq nek bot je kang,, yang peting,, raye aji kali ni mmg x d rase cam suasane raye,, sbb x rmi balik,,, alasan sume ckp xd cuti,, amende r,, bkn jauh pn lau nak balik kejap,, pada yang rumah banjir tu,, jgn r sedeh,, aq pn penah rase,, rilex suda,, t dapt duit bantuan,, best pe dpt g beli suar jean ori,, RM 200 je,, kah3,,,


 ni kwsn uma aq... da mcm laut da (air laut warne coklet ),, kebun aq hbs tenggelam.
  ade lg,,,


yang penting hari raye  tu uma aq pling memekak,,, sbb ade sesi karoke anak beranak,, kah3,.. bising habes,, lantak sedap ke x,, yang ptg aq nk nyanyi gak.... ni gambo ketua menyanyi... norish dania.

ni sume bekap singer...

 ni kembo aq.. suke amat menyanyi.. suare tah pape.. :-P


yang ni akk aq, ni mmg tugas akk aq mse raye tu.... msk2,,, rilex je dok dapo time org len besuke ria kat dpn... rajin gile... c kecik tu ank buah yg suke sebok... 

ni motif dye sbb nk tunjuk kete lumbe aq tu. haha.. cam belacan,, sbb ujan ari2.. ngn selambe je g msjd bwk kete tu.. msti org kate,, kete ni da setahun x basoh ke?? n lg satu sbb nk tnjuk kat korg yg aq ni dok kg,, best,,, korg nye uma ade ke suasane cam kat uma aq ni,, ????? misterii,,, haha
 

binatang kecil...

teke r pebende binatang kecil tu,,, kah3,,, HAMSTER.. tau x?? binatang ni ade kat uma aku (bukan besepah, ade satu je) da lame,, tp x beso2,,, dye pn rilex je dok sekor2 lam sangko dye,, best r gak ade binatang ni,, best sbb~~~~~ best r kot,, yang pelik kucing kat uma aq x heran pn kat hamster ni,, bkn kate mkn,, hamster ni panjat dye pn dye wat bodo je,,,

                                  ni r gambo hamster yg ade kat uma aq .. name beliau jojo..
                                   amek gambo pki baju mlayu tu,,, sbb bru blk smyng raye..

                                                                             ni ade lg
nak mkn kueh raye doww,,,,




ni ade ckit information pasal binatang kecil ni,

Hamster adalah krepuskular. Di alam liar, mereka liang bawah tanah di siang hari untuk mengelakkan tertangkap oleh predator. Makanan mereka mengandungi pelbagai jenis makanan, termasuk makanan kering, buah, kacang-kacangan, buah-buahan segar dan sayuran. Di alam liar mereka makan terutama pada biji-bijian, buah-buahan dan sayur-sayuran, dan kadang-kadang akan memakan serangga menggali. Mereka mempunyai bulu-beg memanjang berbaris di kedua-dua sisi kepala mereka yang memanjangkan ke bahu mereka, yang mereka bahan penuh dengan makanan untuk menjadi. disimpan, dibawa kembali ke tanah jajahan atau untuk dimakan kemudian.

ni aq translet je kat google ni,, paham sendiri r...

dah, habis!! 

Monday, November 15, 2010

kelas ade ke xd??

jom la weh ponteng sume kelas arini,,, sbb nk blk kg,,, kah3,, lantak r, sape srh bg aq cuti sehari je,.. wat cuti sendiri r kan , ape lg,, aq da la lame x balik kg,, test pun x g arini,, nak wat cane,, xcited ngat nak balik,, esk raye dah,, k r SELAMAT ARI RAYE dr aq...

out!!

bile nak balik ha???

aq nak balik sbb da sebulan x balik wo.. pale hek dye dok cni lelame.. kejadah nye r,,, anak buah aq pn ari2 tpon da tnye ble balik,,, sabo r,,,


abg ngn kak ipar aq je xd lam ni,, ganti ngn anak dye.. 

 ni lg sorg ank buah aq,, saje je letak,,, nak bangge aq ade ank buah yang comel,,, haha.. ko ade??

hujan oh hujan....

asal lau hujan sejuk n nape lau sejuk hujan????????????????  xtau ea,,, sbb da mmg air ujan besifat sejuk r,,,, ade ko rase pnas ke time ujan,, mmg gile r ko,,
bkn tu nak citer sbnr nye,, ni die sbnrnye,,, skunk ni msim hujan, so byk tempat da mule kene banjir,, mmg x best r de lau banjir,, nk g mne2 pn susah, jln byk ttp.. n yg pling x best nye t uma aq pn clap2 masuk air gak weh,, cehhh,, pade hal mg nk citer pengalaman uma aq dlande banjir,,, uma sewe aq kat bando kuantn ni pn leh kene banjir,, ko bayang kn r, bengang x bengang nye r,, tp ko jgn pelik r,, sbb banjir atap boco n tangki air bico je,, kah3,,, bongok,,, uma ni da la sewe mahal nk mati, dpt lak masalah camni,, mmg r marah ,, tp aq suke dok uma ni, sbb die BESTTTT!!, haha,,
tp pape pn lau betul tempat korg banjir betul2 punye banjir,, aty2 r,, kang lemas kang susah gak kn,,, ujan2 ni dok je uma,, xyh r buang mase nk g tgk banjir la,,, main ujan ke,,..
yang peting skunk uma aq da x boco,, uncle uma ni da repair beb,, hahha

lepas tanya ,, tanya lagi,, pale otak kau!!!!!!!!

x lame g nak raye aji,, luse je kot,, so selamat balik kg la pade sape2 yang da otw/kemas2 nk balik,, aq je yang x tau balik ke x ni, tiket da hbs,, aty2 r drive n bwk moto,, ko nak raye kat ospital ke kat uma,, lu pikir la sendiri,, haha.. yang wat aq nak updates blog ni pasal bdk seko ni,, die nak balik pn nk bising,, tiket xd la,, nk tumpang sape la,,, da la nk tmpg kwn aq, suruh aq tnye kan,  ari2 tnya aq,, ko da tnye kan lum,, n ari2 la gak aq bg jwpb kat dye,, ko tnye sdiri la, susah2 xyh la balik ko tu,, menyusahkan org sokmo,,, bodo sgt.. memang nk mintak kaki ke hape tah dye ni kn,,, 


t raye korban kan ade semelih2.. korg igt2 r t tulang / lebihan daging tu jgn r buang merate.. bedose t woi lau ade anjing ke babi ke mamah daging/tulang tu,. pastu jgn tamak ngat ambik daging free, ingat r kat diorg yg lebih berhak dpt.

 

bace, jgn x bace

DOA UNTUK SAHABATKU…

Ya Allah

panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah
kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya
dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,
perluaskanlahrezekinya, dekatknlah hatinya
kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia
dan akhirat

Ya Muhaimin

jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati
seseorang yang hatinya
tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang
cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling
daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia
rindu,rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah

Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah
aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada
cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya
untukMu

Ya Allah

kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..