peminat??

nak cari ape??

Friday, December 10, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!!!!!!

arini 11 december, aq da 21 tahun,,,
kah3,,, gile ah da tua,,,, 
maseh byk2 pade yg wish, 
aq ade azam baru da sebnr nye arini,, tp bia rahsieje r,,,
xd pape da nk update... 
aq sedg gumbira... kah3,,,, 
(gembirekn diri sndri)


















Monday, December 6, 2010

exammmm dtg lagiii !!!!!!!!!!!!!!!

hadoiyai,,, ape hal la belajo mst de exam,,,
letih da aq nk kene stdy ni...
huhu
xpe r,,, sbb ni last sem aq,,(insyalah lau x repeat)
kepade sume bloger2,, kengkawan iKIP INTERNATIONAL COLLEGE
selamat ber-exam yooooo!!!!!!!!!!!!
hope korg tenang dan sentiase sihat dalam mghadapi
hari2 exam korg,,,
wat yg terbaek agr mak bpk akak abg adik ko bangge abes ngn korg..
klu nk meniru tu,, aq doakan korg x kantoi.... kah3...
do the best,, jd yg terbaek yoooo!!!


TIPS STUDY
  • stdy ckit2 je,,,, belek2 ape yg mudah korg paham je... dr ko belek 1000 page buku tu,, x paham kejadah haram nk wat pe kan...
  • stdy antara 10mlm smpi 5pagi...
  • stdy dlm kumpulan ,, tp pastikn x lebih 4 org,,, lau lebih,,,, kompemm beburak lg byk..
  • stdy kat tempat yg best,, cam aq kat pahg ni ade pantai,,,,
  • pastikan sambil stdy ade bende nk dkunyah..
  • sambil stdy tu dengo2 la ayat2 suci ckit,,, kasi setan x kacau
  • agak2 da pahm satu bab,, g bab len lak..
  • lastly,, lau da puas stdy,,, jgn tido,,, kompem byk lupe,,, lau ngntok sgt,, g r xcercise ke,,,




TIPS MENJAWAB SOALAN EXAM
  • dtg dewan exam jgn cepat2 sgt... t jump membe2,,, byk bende beburak,, lupe lak rumus n fakta2 penting yg korg da bace.
  • sampi dewan tu korg xyh r bkk buku lg,,,, t menambah kn rase cuak korg 
  • cool kn mood,, mind,, and jiwe korg sbb ape yg korg bace xkn lari dr penjare otak korg..
  • klu smpai lambat kat dewan,, jgn gabra yooo,,, wat dek je trus mks dewan n duduk,, terus jwb
  • bace la ape2 doa sblm mjawab soalan...
  • jgn gelojoh nk jwb soalan yg susah dlu.. cr yg seng n leh jwb je dlu,, tkut korg bazir byk mase t
  • klu lupe ape rumus,,,, coollll,,,, cube igt,,, lau x igt gak,,,, baru cek kat kalkulator ko ke, pemadam ke, bekas pencil ke,,,, ala yg ko tulis mlm td tu,,,
  • kalau ade soalan tny fakta tu,, ko goreng je,,, jgn kosongkan,,, 
  • rumus utk soalan kire2 jgn x tuls,,, lectre aq kate ade markah beb.
  • lasly,, lau da cup tu jgn bangge sgt..... tp jgn la korg nk cek2 balik,,, anto je ,,, n terus balk umah,,,











K,,, GOOD LUCK

Sunday, December 5, 2010

BERPESTA DIPAGI ISNIN,, (dip,civil engineering)

pesta ke hape nye.... LARIAN SEHAT la dol,,,, 
mybe entry ni cume dak2 kolej aq je r yg paham,,, tp saje tulis kat blog ni
sbb nk kongsi cerite,,, x nk bace xyh bace!!

program ni baru selesai td,,, hari isnin,,, aq yang sgt bersemangat ditemani
konco2 yg gagah perkasa dtg seawal mungkin sbb lect kate program stat kol
8.30am.. tp cam gampang,, kol 9.30am bru bekumpul,...
yang folow xtvt ni cume dak2 kos CIVIL je,,, yg len x geng... 
agak ramai gak pengikut2 ,,, antara sbb ramai yg dtg ni awal2 lg aq da tau,,,
diorg x eklas langsung pn,, tp sebb nk tambah carymark jek,,, tmasuk la aq..
lau xd sbb tamba carymak xd makne nye aq nk bgn kol 7.30am besiap g kolej...
sanggup aq x mkn pg sbb beria nak belari,,, ne r tau kang klu mkn tibe2 rase nk tberak ke,,, masalh gak.
cetttt... padehal aq x belari lgsg,.. bejalan sudahhhh....  jimat tenaga..
melain kn org yg gemok2 dan telebih sehat tu je aq rase diorg lari dgn sgt berie,,, mybe nk ambik kesempatan
bako lemak la kot,,,, kah3,,,,
da la trek lari x jauh,,, mmg aq rase x bepeloh lagsg,,,, sambil lari ade lak cek point
ambek maknn,,, 
hbs larian yg x sampi 30 minit tu,, ade sesi ber dancing pulak,,,, 
gile la weh,,, ape punye instructer dance la,,, x betauliah lgsung.
kepade kwn2 aq yg tepilih jd instructer tu,,,, terbaek la yooo....
muke cam org penan bejoget dok ats stage... kah3
ade sesi cabutan betuah gak,,,,, tp seperti biase la,,, aq mmg x betuah nye la...
pas da hbs dancing,,, bg hadiah,, sesi begambo n mkn2 lak,,,
aq x mkn sbb aq da nji nk kuar mkn ngn membe,,,, 
padehal lauk sdp gak tu,,,,
redho je la,,,, 
kepade pemenang n yg bertuah kat program ni td,,, TAHNIAH la yooooo.....
ni aq ade upload gambo,,, 
mmg aq rase arini byk gile aq amek gambo,,, 
so,, tgk la smpi lebab mate korg...







ni jela aq upload,,, byk g beno nye,,, tp line cam ci je,,,, lembab,,, 
aq mals nk trg kn satu pesatu gambo2 ni,,, tgk je r,, 

nak tgk lg,, meh g facebook aku,,,, klik link bwh ni

GUILY the XXXL CAT.....

malam ni aq xd citer yg bes kot nk kongsi
tp tertarik gile tgk binatang ni td kat blog sape tah,,,
gile kentang nye binatang,,, 
beso+cute+comel+menakjubkan+cun+stylo+gemok+cubby
sume ade r kat c GUILY ni... 
pendek kabo,,,,, "org gile pn suke la tgk dye ni"

Kucing ni aq dpt tau name dye je,,, GUILY,,, 
ape jenis, sape punye, dok mane, umo brp,, aq x rajin lak nk cek,,,
yg aq rajin,, aq upload gambo dye byk2 kat cni utk tatapan bersame,, haha
ei,,,, klu aq jmp la c guily ni,,,,, 
mmg aq ramas2 dye... mmg aq baring atas dye,,, da la mcm karpet...


K,,, NI LA C GUILY GEMOK TA SAPE PUNYE TAH....


               

















 OK TU JE.... MEKASIH SUDI MELIHAT

bace, jgn x bace

DOA UNTUK SAHABATKU…

Ya Allah

panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah
kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya
dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,
perluaskanlahrezekinya, dekatknlah hatinya
kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia
dan akhirat

Ya Muhaimin

jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati
seseorang yang hatinya
tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang
cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling
daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia
rindu,rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah

Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah
aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada
cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya
untukMu

Ya Allah

kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..