peminat??

nak cari ape??

Friday, April 15, 2011

air kosong se!!!!!

woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........ samekom!!
lame da x update belog,,, almaklum la sejk da bekerje... 
ko bekerja x? x? lantak ko la.. kaye xpe..
kejap je kot da tgh bulan 4,,, x lme lg hujung bulan,, menandekan gaji pn x lame lg lah,, kah3
gaji aritu dah nk abes,, tah mende aq buat la,,
dalam meniti hari2 bekerja ni (ceh ayat cam gampang)
memng ade seronok n ade gak yg x seronok,,
yg seronok nye time cuti n gaji je... sumpah x tipu...
yg x seronok nye selain dr cuti n gaji tu r..
arini pn update blog sbb ade bende x seronok r ni ...
serabot,, kusut,, dan bengang klu d pikir2 kan..
padehal xla bermasalah sgt.. tp da disebbkn ia nya bkn kategri gaji n cuti,, jd la x best.
mmg beruntung, sedap n berbaloi sbnr nye dpt keje yg sekarang ni,,
x byk kje, gaji ok, rehat cukup, manager ok, staf tiptop(wlupn ade yg kerek mengalahkan manager)
ade pekerja bawahan pn sume yg terbaek,, (non malaysian)
tp yg x terbaek ni,, apahal pulak aq kene buat kerja lain start mgu dpn!!!
ha!!!
HANGEN BETOL LA.... 
dah sdp da aq sblm ni ngn staf2 aku, tempat aq,, mane x nye,, jauh dr pndangan mate bos,
boleh mengulor(tido), dsbb kn org tua tu retired,aq lak kene ganti,,
da la aq x geti mende pasal keje tu,, satu hal da plak kene belajo lg,,
satu lg masalah,,,, gaji x naek lak tu!,, hampeh,, kedekot...
alasannye,, (kite kene bekerjasama n slg bantu membantu,)
kejadahnye
xpe la,, aq acept je la,,, mgkin semntara je,,, tp lau agk2 x leh,,, bye2 la,, 
byk g keje nk aku,, (angkuh ckit je ni)

sedap la org tua tu da retired,, keje dye yg besepah n susah2 tu pas ke aq yg pemalas ni,,, 
mtak maap la lau company lingkup dek aku t,. kah3.. naseb r!!
yg peting mase utk ber fb d ofis x boleh dihalang,, block la mcm mne skali pn fb site tu,, mmg aq hack balik,,,
hahahahhaha.. 
agak2 lepas ni nak mengulor kat mne pulok? da la tmpt kali ni bos selalu dtg,,, serabot tol laaa,,,
bos aka manager xp lg,, ni yg bkn bos tp mcm dye yg manager,, guane tu,,
elak aku tanam je dye dlm konkrit,,, 
dlm meeting sdp kemain lg kene kn aku,, da terg2 aq ni pekeje baru,,, byk pulak komen2 dye ke aku,,
baru stts enginer,, (takat degree UMP je pn) bkn ir betol pn... 
lahanat nye pendek!!(sbb dye pndek)

dah,, tu je la yg dpt dibangkitkan,,, dah haus,, air kosong se!!!

bace, jgn x bace

DOA UNTUK SAHABATKU…

Ya Allah

panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah
kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya
dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,
perluaskanlahrezekinya, dekatknlah hatinya
kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia
dan akhirat

Ya Muhaimin

jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati
seseorang yang hatinya
tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang
cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling
daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia
rindu,rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah

Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah
aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada
cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya
untukMu

Ya Allah

kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..