peminat??

nak cari ape??

Friday, July 29, 2011

dah tukar beb!!!

salam...
ni saje tulis bg beso punye font.
nak gtau yg ak dah tukar site ak...
dah tukar name belog..
tp header kat atas tu x sempat lg nk uplod yg baru... 
sooo.... tu jek,, haha
slmt pg,,,

Monday, July 25, 2011

salam
tekanan.....peh,,, ak dlm dilema..
TOLONGGGGG!!!!
ce korg citer / bg cadangan,.., guane nk hilangkan tekanan,,,,
klu keje ade tekanan, dok uma ade tekanan, makan ade tekanan...
APE KEJADAHNYE HIDUP AK NI??
mungkin betul kate org,
klu kite rase kite tension, makin tension la jd nye,,,
bg yg mmg tgh x tension boleh la ckp gtu,
pd org yg senasib ngn ak ni guane plok,,,
same la mcm yg org sllu ckp,
X KENE BTG HDG SNDIRI X TAU, DAH KENE?
(agk byk plak perumpamaan yep)
ce korg bayang kan korg tgh bedepan ngn masalah ak ni,
ap yg korg buat?



contoh::::

1 ; Keje kat tempat yg ber problem ngn ekonomi, pekerja, machinery, clien,,, byk keje org lain yg ko kene buat,, pekeje bawahan ko sllu mogok sbb masalah ngn company, waktu rehat kene kawal, nk OT byk x boleh tp nk keje siap, dpt bos yg bengap sbb x tau ape2 tentg kerje melain punchcard on time,.

AKU???
berhenti kerje ngn notis 24 jam tnpe belas kasihan kat company dan cr kerje lain serta merta wlupn x kompem boleh dpt kerja lain... da buat pon !!

2 ; Cari kerja lain tp sume nye senyap,,, da la gune agen, kene bayo, g inteview jauh, srh tgu 1 mgu, da 1 mgu g tanye, tgu esk plak, esk tanye lg tgu esk, esk tanye lg tgu esk lagi,,, ape kejadah nye, klu xnk gune pekeje baru ckp la xnk, xd ak tgu lepas esk, esk lg... shit! yg agen pn bg la keje yg sng ak dpt ke,,, x rmi pesaing ke...

AKU???
ak pn jd bodoh la tgu lpas esk, esk lg,,, penyudah nye, ak mls nk cr keje.. bio keje cr ak,,, 

3 ; masalah peribadi (family), nothing 2 say la,,,

AKU???
ak jd mals nk blk kg,, tp msh kene ambil tahu sbb x nk jd ank derhake. noktah!! pening....fmily korg bahgie? tahniah.... T__T

4 ; penah rase x dhargai membe2? penah rase dihina ngn membe? penah rase kene tinggal ngn membe? penah rase kene marah ngn membe2? penah rase jd org bangang?

AKU???
penah,,,,, best,..ak x simpan dlm ht pon, tp simpan dalam otak,,, sbb otak x kotor,, ati ak kotor gak r ckit, tu pasal x smpan lam aty sbb t mase nk cuci tkut tercuci sekali... :)

5 ; politik sekarang yg makin macam bangang.. ak x sokong mane2 pihak,,, tp yg ak x sokong nye org2 awam (rakyat malaysia) yg sgup bodoh2kan bgse / kwn2 sendiri sbb tpedaya ngn bende2 yg x bmoral,, da la tepedaya ngn org bkn islam,.kdg2 bengang gak tgk org yg benci kerajaan, kdg2 tu benci gak org kerajaan yg x nk mengalah.. bende kecik jd beso,,, BANGANG!!! xyh la pentgkan dr sgt, da cukup bgus ke korg2 sume? diam je dah!

AKU???
ak rase nak delete fren2 ak yg kat FB tu yg dok update pasal politik2 kat wall diorg.. mmg la FB diorg,, da nnt x kuar ke kat homepage FB ak...??? serabot tau??!! ak mmg tau la jwpn2 org yg mcm ni,, kompem ckp, lntk la fb ak,, so ak pn,,, lantak la ak nk delete ko,, fb ak.. ko nk add smule??? x yah!!



ok la,,,,
ak dpt tayang kan 5 je punce2 dtg nye stress kat pale otak ak ni....
byk lg,, tp ni da pkol 4.30 pg,, ak da ngntok,,
oleh yg demikian,,,, 
sekian,, terima kasih.... 



bace, jgn x bace

DOA UNTUK SAHABATKU…

Ya Allah

panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah
kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya
dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,
perluaskanlahrezekinya, dekatknlah hatinya
kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia
dan akhirat

Ya Muhaimin

jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati
seseorang yang hatinya
tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang
cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling
daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia
rindu,rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah

Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah
aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada
cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya
untukMu

Ya Allah

kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..