peminat??

nak cari ape??

Tuesday, September 6, 2011

AKU PUNYE RAYE,,,, !!

x geti nk rotate,, haha

SELAMAT HARI RAYE.....!!!!
ape cer korg nye raye?
haha,,,bajet pose penuh nk raye berie....
btw ak rase puas der dpt raye lagi thn ni,,,
kot kot thn dpn ak da mati x dpt da nk beraye lagi,,
huhu... ngarot2..!! (ya Allah pnjgkn lah umurku.)

k lah, setelah dipendekkan cerite,
raye ak thn ni kat merate-rate tempat....
kesimpulan nye beraye sambil travel in malaysia la....
CUTI CUTI MALAYSIA......haha

baju raye,, hahaha
raye 1&2... 
kat kg halaman istana indah mak bapak aku lah...
kat segamat, johor,,, 
setiap tahun.... KOMPEM meriah & PENAT....
x lupe juge,,, setiap tahun.... TAKSEMPAT semayang raye,,
TER bangun lambat la,,,, hahaha... x sengaje...
jumlah ttamu yg dtg ak anggar kan 300 org je kot...
sebab satay 700 btg hbs x smpi ptg pn,,, ak dpt rase 2 cucuk je... 
xpe la,,, tq la sume sedare mare sahabat handai yg sudi memeriahkan
rumah kami sekeluarge sampai pkul 1 pagi,,,, 



raye 3...
bergerak ke tanah merah kelantan....
ade majlis ckit,,, tdo hotel yg cikai gile..
nak wat guane,,, jimat bajet...haha
ade citer best ni,,, kete ak kene tahn n dsuruh ke behenti ke tepi,
korg x yh nk pikir yg ak kene saman ke ape ke la,,
ak ketepi sbb ade org lumbe2 kerete,,,
w.t.f ... x pepasal ak nye mase dah tbuang.. haha




raye 4-5
stay kat kg gong tengah, kelantan..
lupe daerah ape, pasir puteh kot,,,,
kat ctu kitorg wat makan2(siang) n kenduri arwah (malam)..
bkn ape la,,, bengkak jugak la mate ..
da la penat drive, penat lyn org, penat baso ayam lagi, makan byk2,,, haha
kesudahan nye,,, kerete ak tibe2 rosak,, keluar duit lagi...
hadoiyai,, tapi paksu ak yg drive kete tu,,, 
besela,, org tua x geti bwk kte lumbe,, haha(bajet)

raye 6
balik ke segamat semule..
sempat singgah T.T.I kuala teganu, pasar payang, kuantan...

kesimpulan terakhir,,
ak drive sorg2 tanpa betukar ganti sejauh 1500++ KM 
RM 300 minyak ron 95,
n yg penting
dr segamat johor - tanah merah kelantan = 5 jam lebih ckit je... haha

okbye..
asalamualaikum





bace, jgn x bace

DOA UNTUK SAHABATKU…

Ya Allah

panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah
kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya
dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,
perluaskanlahrezekinya, dekatknlah hatinya
kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia
dan akhirat

Ya Muhaimin

jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati
seseorang yang hatinya
tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang
cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling
daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia
rindu,rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah

Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah
aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada
cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya
untukMu

Ya Allah

kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..