peminat??

nak cari ape??

Wednesday, July 17, 2013

BOOTH AIDILFITRI KIPMART SEGAMAT 2013

assalamualaikum...

tahniah semua, dah lebih sminggu dah berpuase..
macam biase lah kalo puase ni ak ad hobi tesendiri.
hobi buat duit la, bkn hobi memancing ke ape ke.
 tahun ni masih berniage lg kat bazaar2 dalam segamat.
cume tahun ni ad tambah booth baju pulak..
tapak bazar pun bertambah jugak, klu dulu amek satu skrg 3 pulak..
bukan tamak, tp rezki kene rebut la klu nk , ye x?
setakat nk duk diam ngn duit yang sediade,
x sampai sehari pun da bole hbs duit tu.

yg ak handle mcm biase la, cookies ngn kerepek2 la.
tahun ni harge sume same je.
cume yang mahal tu yang kuih homemade.
kuih homemade senang cakap bukan kuih kilang la.
x mahal mane pun, 
kalau org jual rm 18, ak jual rm 16.
kalau yg rm 25 ak bg rm 24.

yg pasti harge boleh kautim lg... haha.
yg penting bg ak untung sikit pn jd la...

sekian je la wat mase ni, silakan dtg di gerai kami.
buat mase ni di dalam kipmart segamat, johor..
 booth kuih

 booth baju

kitorang kat depan stage utama kipmart segamat

mcm2 aktiviti , ade rakaman hari raya RTM johor skali...

Sunday, April 14, 2013

sahabat untuk selamanya



Wednesday, March 20, 2013

TEMAN BY LOVEHUNTERS

Sejak mula pertemuan itu
Hati melonjak terkenangkanmu
Tiap detik ku mengharapkan
Panggilan rindumu sayang

Apa kau rasa yang ku rasakan
Mungkin ini satu permulaan
Biarlah mawar terus bersemi
Mekar harum mewangi

Takku menduga..
Cinta yang ku cari selama ini
Dikaburi wajah-wajah yang tiada
Ertinya sayang..

Hadir di sisi
Tanpa harap belas dan perhatian
Namun kau pasti hadir di situ
Saat ku perlukan.

- gitar solo -

Jangan hirau cerca dan hinaan
Kita teman yang tak sehaluan
bukti kasih dan keikhlasan
Mengikat hatimu hatiku..

Apa kau rasa yang ku rasakan
Mungkin ini satu permulaan
Biarlah mawar terus bersemi
Mekar harum mewangi

Takku menduga..
Cinta yang ku cari selama ini
Dikaburi wajah-wajah yang tiada
Ertinya sayang..

Hadir di sisi
Tanpa harap belas dan perhatian
Namun kau pasti hadir di situ
Saat ku perlukan¦.

Hadir di sisi
Tanpa harap belas dan perhatian
Namun kau pasti hadir di situ
Saat ku perlukan¦.

Monday, March 18, 2013

SEDAP !! :D


klik sini kalau nak tengok video ni


Al Quran itu mutiara iman
Membimbing umat dalam kegelapan
Al Quran itu petunjuk jalan
setiap bidang dalam kehidupan
agung Al Quran
Menghapuskan kejahilan
Al Quran itu petunjuk jalan
setiap bidang dalam kehidupan
agung Al Quran
Menghapuskan kejahilan
Iman dan takwa membentuk jiwa
Dari segala musibah melanda
Al Quran itu bawa cahaya
Jadi pegangan spanjang masa
Semoga hidup aman dan bahagia
Al Quran itu bawa cahaya
Jadi Pgangan sepanjang masa
Semoga hidup aman dan bahagia
Ayuh kita renung sejenak
Kejahilan itu kerugian
Hadirkanlah sinar keimanan
Kitab Al Quran jadikan pedoman
Ayuh kita bangun segera
Bina bangsa majukan negara
Kita lakarkan kejayaan
Berpaksikan kitab Al Quran
Al Quran itu mutiara iman
Membimbing umat dalam kegelapan
Al Quran itu petunjuk jalan
setiap bidang dalam kehidupan
agungnya Quran
Menghapuskan kejahilan
agungnya Quran
Menghapuskan kejahilan
(sorry kat tuan artikel ni, ak copy paste je  x mtak izin)




Sunday, March 17, 2013

ubat pening...


Untukmu Teman

Brothers



Di sini kita pernah bertemu
Mencari warna seindah pelangi
Ketika kau menghulurkan tanganmu
Membawaku ke daerah yang baru

Kini dengarkanlah
Dendangan lagu tanda ingatanku
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhuwah kan
Bersimpul padu


Kenangan bersamamu
Takkan ku lupa
Walau badai datang melanda
Walau bercerai jasad dan nyawa

Mengapa kita ditemukan
Dan akhirnya kita dipisahkan
Munkinkah menguji kesetiaan
Kejujuran dan kemanisan iman
Tuhan berikan daku kekuatan

Mungkinkah kita terlupa
Tuhan ada janjinya
Bertemu berpisah kita
Ada rahmat dan kasihnya
Andai ini ujian
Terangilah kamar kesabaran
Pergilah derita hadirlah cahaya

Monday, February 11, 2013

sorang lagi ahli baru... syukurr..

salam....
belum sampai 2 minggu lg abg ak dpt baby, 
akak ak yg sulung lak dah beranak..
tp baby kaklong ak boy laa,
bmakne bdk ni anak sedare lelaki petama ak.
nama dah ade da pun, AHMAD DANI BIN ISMAIL.
yang baby gurl aritu NUR SYAMISHA BINTI A.SHAHRIL
 si DANI ni pun keluar kene bedah, 
mmg thn ni tahun budak2 cap bedah agaknye kot. 

papehal pon tahniah kat akak ngn abg ak tu la..
adik dye ni lambt lg lah... (ad ku kesah !!)
 ok ni gambo budak2 tu


yang bwh ni gambo besama sepupu kat sepital...
kanan syamisha kiri dani


*misya gemok, dani kurus. (beza sekilo)



Wednesday, January 30, 2013

penambahan ahli yg mendadak... alhamdulillah...

asalamualaikum..
ni la 1st post ak untuk 2013 ni...
setelah lame perasaan mals nk post hape hape kat blog ni,.
mcm biasa la, nk tunggu ad citer best baru rajin nk pos,
WALAUPUN ceritenye mmg always x best ..

Awal tahun ni kitorang sekuarge dpt baby girl baru.
menjadikan keahlian dr kaum wanita melebihi dr ahli lelaki..cis,,,
 baby girl ni anak ketiga abg ak, merangkap anak sedare ketiga ak la.. 
 dye ni kuar perut pagi, lam kol 9 kot. 
yg special nye dye ni kuar ikut tingkat... sbb beso sgt. (3.9 kg)
nama dye ak rase klu x salah NUR SYAMISHA BINTI A.SHAHRIL
(x tgk ic dye ejaan nye camane)

hari 1st...



penambahan ahli dijangka berlaku bulan dua ni pulak.
ni akan jd anak petama akaklong ak merangkap anak sedare ak yg ke empat lah. 
scanner kat sepital mengatakan dye ni lelaki.. haaaaa... bole la trajang2 klu degil...

jenis ak ni ak suke bdk2 yg x kuat nangis..
kene tendang ke, tampo ke, siku ke, tengking ke sume x nanges... ade x?
hahaha.... 

(rase mcm menaip sambil baca berite la pulak.. hahaha...)



klik DI SINI untuk gambo lagi

bace, jgn x bace

DOA UNTUK SAHABATKU…

Ya Allah

panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah
kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya
dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,
perluaskanlahrezekinya, dekatknlah hatinya
kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia
dan akhirat

Ya Muhaimin

jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati
seseorang yang hatinya
tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang
cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling
daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia
rindu,rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah

Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah
aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada
cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya
untukMu

Ya Allah

kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..